8 augustus 2017 - Achtste engeltjesdag


2017_Herdenking_Janne.pdf

8 augustus 2016 - Zevende engeltjesdag


2017_Herdenking_Janne.pdf

8 augustus 2015 - Zesde engeltjesdag (gevierd op 23/08/2015)


2015_Herdenking_Janne.pdf


8 augustus 2014 - Vijfde engeltjesdag (gevierd op 3/08/2014)


2014_Herdenking_Janne.pdf


8 augustus 2013 - Vierde engeltjesdag (gevierd op 17/08/2013)


2013_Herdenking_Janne.pdf8 augustus 2012 - Derde engeltjesdag (gevierd op 5/08/2012)


2012_Herdenking_Janne.pdf


8 augustus 2011 - Tweede engeltjesdagLieve Janne,

Nooit
Zal ik vooruit kunnen zien
Zonder jou te zien

Altijd weer
Zal ik jou zien
Als ik kijk in de spiegel
Van mijn levensweg

Als ik vooruit zie
Zal ik jou zien
Als ik opzij zie
Zie ik jou

Nooit wil ik vooruit zien
Zonder jou
Voor altijd blijven we verbonden

Jij zult er altijd zijn
Als ik weer vooruit zie
Verbonden met wie me dierbaar zijn
Verbonden met wat me weer levenszin geeft

Voor-uit-zien
Niet zonder jou
Maar met jou
Jij die voor altijd
Mijn zien hebt veranderd


Lieve Janne,

Het is een prachtige zomerse dag. Rube slaapt en Senne en Lore spelen in het water. Ik zit achter de computer en probeer wat woorden neer te schrijven. Vele gevoelens gaan door me heen. Zoals de tekst hierboven beschrijft heb je ons hele leven veranderd. Aan je denken doen we elke dag, niet heel even maar heel lang. Soms maakt het me blij en soms maakt het me triestig, maar vaak is het gevoel niet te beschrijven, noch triestig, noch blij.

Zoals nu. Ik droom even weg. wat als jij er nu nog zou zijn. Waarschijnlijk ben je dan geen middagdut aan het doen, maar lekker aan het meespelen met Senne en Lore. De fase van 'ik ben twee en zeg nee' zal je waarschijnlijk niet hebben overgeslaan en we zullen dus wel regelmatig een conflictje hebben. Stappen gaat al goed en je zou al een beetje zenuwachtig worden omdat je bijna twee wordt. Wat zou er in je kado'tjes zitten, welke kroon ga je opzetten.Je zou volgend schooljaar starten met de school. Allemaal momenten die je niet mag meemaken.

We denken nog zo veel aan je. Niet alleen ik en je papa. Maar voor Senne en Lore ben je ook heel erg belangrijk. Rube is nog een beetje klein, maar via Senne en Lore gaat hij zeker ontdekken dat jij zijn engelenzusje bent! Elke avond sturen we een zoentje naar jou en als we het vergeten, wat niet zo veel voorkomt, roepen ze ons zeker weer naar boven terug!

Onlangs waren we aan zee, de plek waar je aan jouw eeuwige reis begonnen bent. We vinden het fijn om er even bij stil te staan en dan sturen we je bloemetjes op, die op het ritme van de golven wegdrijven. Op dat moment breken er enkele zonnestralen door het wolkenveld. Je maakt op jouw manier duidelijk dat je dit wel fijn vindt. 's Avonds vraagt Senne of de bloemetjes al in de hemel aangekomen zijn. Denkend aan de zonnestralen antwoord ik: 'ik denk het wel hoor!'

De volgende dag kijken je broers en zus een film, er komt een tovenaar in voor. Een tijdje later zegt Senne: 'Misschien is er wel een goede heks die Janne terug heeft levend gemaakt, maar dan niet hier hé, maar ergens in China ofzo. Misschien wel, misschien niet, dat zullen we nooit weten maar de gedachte vind ik wel fijn en zo zie je maar Janne, jij kleurt onze dagen elke dag opnieuw!!!

Je mama en papa


Weet je wel kleine meid
wat je met me hebt gedaan
in die korte tijd
van jouw bestaan

je hebt me meer mens gemaakt
ik sta nu dieper in het leven
je hebt me in mijn hart geraakt
je hebt me zoveel moois gegeven

sinds het afscheid besef ik pas
dat ondanks de grote pijn
ik dankbaar ben dat je bij me was
en dat ik je mama mocht zijn

8 augustus 2010 - Eerste engeltjesdag
Lieve Janne,

Een jaar geleden lijkt niet veel, maar ondertussen is er wel veel gebeurd. Je hebt door je korte bestaan in mijn/mama's buik, ons hele verdere leven beïnvloed. Nooit gedacht dat zo een klein mensje dat we nauwelijks gekend hebben, zo een grote indruk op ons zou kunnen achterlaten.

We hebben je een plaatsje gegeven in ons gezin. jij blijft voor altijd ons 3de kindje, het zusje van Senne, Lore en Rube. We zien je allemaal erg graag en vinden het zo spijtig dat je niet in ons huisje kan rondlopen. Maar we weten ook dat je ons veel hebt geleerd en ons -op een bepaalde- manier soms ook heel blij maakt. Als we met Lore en Senne elke avond je een kusje toewerpen, dan is dat eigenlijk elke keer een ontroerend moment waardoor we als gezin heel hecht samen zijn.

We krijgen ook zoveel steun van alle mensen rond ons heen. Alle mensen die hier vandaag zijn om jouw eerste engeltjesdag te vieren, hebben ons allemaal geholpen om het verdriet te dragen, ons afleiding te bezorgen, jouw stickertjes over de hele wereld verspreid, of gewoon af en toe gevraagd of het wel ging. Ook voor hen was dat niet altijd gemakkelijk en we willen ze vandaag extra bedanken hiervoor.

Het is vandaag 8 augustus, een jaartje geleden waren we nog helemaal in shock. Vandaag gaat het eigenlijk heel goed met ons. Rube, jouw broertje is enkele weken geleden geboren, je hebt waarschijnlijk zijn geween wel al gehoord. Hij maakt ons gezinnetje compleet, 4 prachtige kindjes waar we allemaal even fier op zijn! We denken nog elke dag aan jou en op sommige dagen zelfs elk uur van de dag. Dit maakt ons soms erg triest, maar weet dat het met ons goed gaat, ook al missen we je ontzettend hard.

Tot in onze gedachten en dromen.

Je mama en papaJij bent onvergetelijk geworden in mijn leven.
Jij zult altijd in mijn gedachten zijn.
Ik zal nog van je dromen
En je gezichtje nog zien
Ik kan niet begrijpen
Dat jij weg bent, voorgoed.

Jij bent onvergetelijk geworden
in mijn leven.
Jij zult altijd met mij meegaan
Op de levensweg.
Ik zal heimwee naar je hebben.
Ik had je langer willen vasthouden.
Ik had je nog zoveel willen vragen.

Jij blijft een litteken
in mijn bestaan.
Jij blijft een teken
van liefde in mijn leven.
Aan jou zal ik mij optrekken.
Jou gedenkend zal ik groeien
en krachtig worden.
Ik zal vol levensmoed verder gaan.
Jij onzichtbaar bij mij.

Marinus van den Berg ( uit: Een nieuw begin)